Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ Π. ΜΟΣΧΟΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Συμπληρώνονται, φέτος, σαράντα χρόνια από την κορυφαία εκδήλωση της αντιδικτατορικής πάλης, το ιστορικό ορόσημο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, που οδήγησε στην ανατροπή της δικτατορίας και την αποκατάσταση της δημοκρατίας στη χώρα μας.

Το χρέος μας απέναντι στην ιστορική μνήμη, επιβάλλει την εκδήλωση τιμής απέναντι στους αγωνιστές και πρωταγωνιστές, ταυτόχρονα με.....
την άντληση πολύτιμων διδαγμάτων και συμπερασμάτων.

Οι διαχρονικές αξίες της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας, της δημοκρατίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας παραμένουν πάντα επίκαιρες. 

Το Πολυτεχνείο απέδειξε ότι οι αξίες αυτές δεν χαρίζονται, δεν παραχωρούνται. Απαιτείται συνεχής και συστηματική προσπάθεια για την κατάκτησή τους και την εμπέδωσή τους.

Σήμερα, σε μια περίοδο οικονομικής, κοινωνικής, πολιτικής και ηθικής κρίσης, αποκτά ιδιαίτερο νόημα και ουσία ο αγώνας για την κατάκτηση μιας δημοκρατίας απαλλαγμένης από εκφυλισμούς, παρασιτισμούς, λαϊκισμούς, πατρωνίες και πολιτικές που απομυζούν το μόχθο και το δυναμισμό του λαού μας.

Με την καθημερινή μας στάση και πρακτική, ας συμβάλλουμε όλοι μας στην εμβάθυνση των δημοκρατικών θεσμών, στην ενότητα του λαού μας και τη διασφάλιση μιας κοινωνίας συνοχής και αλληλεγγύης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: