Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Απορρίπτει η ΚΕΔΕ την «αποσπασματική» πρόταση Σαμαρά για φόρο ακινήτων μέσω των δήμων

Σχολιάζοντας τη χθεσινή συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά στην οποία πρότεινε τη φορολόγησης των ακινήτων από τους δήμους, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Κώστας Ασκούνης δήλωσε πως «δεν είναι δυνατόν κάθε φορά που το κράτος και η πολιτεία βρίσκονται σε αδιέξοδο να φορτώνουν χωρίς σχέδιο και προγραμματισμό νέα βάρη στην Αυτοδιοίκηση».

Και πρόσθεσε: «Επιτέλους, πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν είναι υπηρέτης ούτε της Κυβέρνησης, ούτε του Κράτους. Η Τοπική.....
Αυτοδιοίκηση έχει τη δική της αυτοτέλεια που απορρέει από το Σύνταγμα και τους Νόμους. Αυτή η ιστορία πρέπει να σταματήσει. Η Αυτοδιοίκηση έχει και θεσμοθετημένα όργανα και εκπροσώπους για κάθε ολοκληρωμένη πρόταση και για κάθε καλοπροαίρετο διάλογο.

Ζητάμε συνολική και ολοκληρωμένη πρόταση για το ρόλο του θεσμού και της Αποκέντρωσης. Αποσπασματικού χαρακτήρα προτάσεις δε γίνονται αποδεκτές και μας βρίσκουν αντίθετους και ιδιαίτερα όταν δεν έχει προηγηθεί ένας στοιχειώδης διάλογος.
Εξάλλου, οι δηλώσεις του κ. Πρωθυπουργού επιβεβαιώνουν την άμεση ανάγκη για συνάντηση μαζί του, όπως έχουμε ζητήσει εδώ και καιρό», καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Ασκούνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: