Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Εισβολή των ΜΑΤ στην ΕΡΤ τα ξημερώματα (βίντεο)

Αιφνιδιαστικά, τα χαράματα, ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, παρουσία εισαγγελέα, εκκένωσαν το κτίριο του Ραδιομεγάρου στην Αγία Παρασκευή από τους εργαζόμενους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην επιχείρηση έλαβαν μέρος οκτώ διμοιρίες ΜΑΤ, ενώ εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι έγινε χρήση χημικών. Η είσοδος στο κτίριο...... έχει απαγορευτεί. Επί τόπου συγκεντρώνονται εργαζόμενοι της ΕΡΤ, πολίτες που εκφράζουν την αλληλεγγύη τους και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Κλειστή είναι η λεωφόρος Μεσογείων και στα δύο ρεύματα. Η Μεσογείων έχει αποκλειστεί από κλούβες των ΜΑΤ.

Η επιχείρηση άρχισε περίπου στις 4:20 το πρωί με αποκλεισμό του χώρου και εντολή του εισαγγελέα στους εργαζομένους να εγκαταλείψουν το κτίριο. Ο εισαγγελέας, με τη συνδρομή των αστυνομικών δυνάμεων, εξετάζει όλους τους χώρους των εγκαταστάσεων της ΕΡΤ, προκειμένου να γίνει πλήρης εκκένωση του κτιρίου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν γίνει τέσσερις προσαγωγές στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Μεταξύ αυτών είναι και ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Π. Καλφαγιάννης και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων της ΕΡΑ Νίκος Τσιμπίδης.

Αυτή την στιγμή, δεν υπάρχει πλέον κανείς εργαζόμενος μέσα στο ραδιομέγαρο εκτός από τον εισαγγελέα, την αστυνομία και εκπρόσωπο των εργαζομένων και γίνεται καταμέτρηση των μηχανημάτων.

Κείμενο που έχει αναρτηθεί στο ertopen από τους εργαζόμενους:

«Καλούμε όλους τους πολίτες στο Ραδιομέγαρο.
Καλούμε όλους τους πολίτες στα κατά τόπους γραφεία της ΕΡΤ Α.Ε. για να υπερασπιστούμε τη φωνή της Δημοκρατίας!
Πριν από λίγη ώρα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εισήλθαν στο Ραδιομέγαρο. Έχουν δώσει αυστηρό χρονοδιάγραμμα για την εκκένωση του κτηρίου, ειδάλλως θα συλλάβουν όσους παραμένουν εντός.
Όταν τα μικρόφωνα σιγήσουν, αυτό που θ” ακούγεται δεν θα είναι ΕΡΤ. Δεν θα είναι οι εργαζόμενοι της Ελεύθερης Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης. Μην τους νομιμοποιήσετε με την ακρόαση & θεάσή σας!«.

«Παράνομη και πραξικοπηματική ενέργεια» χαρακτήρισε την επιχείρηση της αστυνομίας για την εκκένωση της ΕΡΤ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Στρατούλης, με δηλώσεις του στον Σκάι.
Ο κ. Στρατούλης έκανε λόγο για «μαύρη επιχείρηση μέσα στη μαύρη νύχτα» και ανέφερε πως αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται στην Αγία Παρασκευή έχει ζητήσει ενημέρωση για την επέμβαση των ΜΑΤ, χωρίς ωστόσο να έχει βρει ανταπόκριση.
«Σαν τους κλέφτες στέλνουν τις δυνάμεις καταστολής να αντιμετωπίσουν τους εργαζόμενους της ΕΡΤ που δίνουν αγώνα«, πρόσθεσε, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη πράξη των απώθηση των συγκεντρωμένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: