Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Δήλωση Α. Κατσιφάρα για το Πολυτεχνείο

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013
Α. Κατσιφάρας: «Το Πολυτεχνείο ορόσημο για τους αγώνες της Δημοκρατίας μας»
«Παρακαταθήκη και διαχρονικό μήνυμα για τις επόμενες γενιές αποτελεί το Πολυτεχνείο και ο αγώνας που έδωσαν εκεί οι ήρωες». Αυτό υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, με αφορμή την επέτειο των 40 ετών από την ημέρα της 17ης Νοεμβρίου 1973.
Ολόκληρη η δήλωσή του Περιφερειάρχη έχει ως εξής:
«Το Πολυτεχνείο και ο αγώνας των ηρώων του αποτελεί ορόσημο, στην αντίσταση της φοιτητικής νεολαίας και του λαού ενάντια στη Δικτατορία των Συνταγματαρχών, ενάντια σε κάθε μορφή βίας, ενάντια σε κάθε προσπάθεια κατάλυσης της Δημοκρατίας.

Το Πολυτεχνείο νοηματοδοτεί τον αγώνα κάθε νέας γενιάς της Ελλάδας, έναν αγώνα για τα όνειρα και τις αξίες των πολιτών και δη των νέων.

Έχουμε χρέος να σταθούμε δίπλα στους νέους μας που μαστίζονται από ανεργία και αναζητούν μια ελπίδα για το μέλλον τους.

Σήμερα, θα πρέπει να απομονώσουμε πολιτικά και ηθικά τις νεοναζιστικές συμπεριφορές και αντιλήψεις που προσπαθούν με τις πράξεις τους να υπονομεύσουν τη δημοκρατική έκφραση όλων των πολιτών.

Περισσότερο από ποτέ, το μήνυμα του Πολυτεχνείου παραμένει ζωντανό και μας διδάσκει πως η ελευθερία και η Δημοκρατία μας απαιτούν συνεχείς αγώνες και επαγρύπνηση για να διατηρηθούν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: