Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Χαρίζουν για άλλα 25 χρόνια τα έσοδα της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου !!!

«Πάσαραν» στα κρυφά τα δικαιώματα επέκτασης των συμβάσεων παραχώρησης.
Τα έσοδα από τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου τα οποία υποτίθεται πως θα αποτελούσαν «προίκα» των μελλοντικών γενιών – όταν θα έληγε ήδη υπάρχουσα αποικιοκρατική σύμβαση - «πάσαραν» νύχτα στο ΤΑΙΠΕΔ στο οποίο εκχώρησαν και το δικαίωμα επέκτασης της για άλλα 25 χρόνια !!!

Όλα ξεκίνησαν στα …κρυφά από τον Οκτώβρη του 2011 και αποτελούν μέρος του ...
σχεδίου για δέσμευση εσόδων πολλών εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου αυτά να διατεθούν για την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους.

Η υπόθεση ήρθε τυχαία στην επιφάνεια με αφορμή τη σύνταξη υπουργικής απόφασης που προβλέπει την πληρωμή οφειλομένων σε συμβούλους που είχε προσλάβει ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου οι οποίοι «δούλεψαν» πάνω στο σχέδιο τιτλοποίησης μελλοντικών εσόδων από οδικούς άξονες στους οποίους περιλαμβάνονται και αυτά από τα διόδια της «Ολυμπίας και της Ιονίας Οδού».

Με καθυστέρηση δύο ετών λοιπόν και εντελώς τυχαία αποκαλύφθηκε πως στις 27 Οκτωβρίου 2011 η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων είχε μεταφέρει στο ΤΑΙΠΕΔ και τις χρυσοφόρες συμβάσεις για τη Ζεύξη Ρίου – Αντιρρίου με το ταμείο να αναλαμβάνει το δικαίωμα επέκτασης των συμβάσεων - μετά τη λήξη αυτών που ήδη ισχύουν για την Ζεύξη Ρίου – Αντιρρίου που είναι έως, το 2039 ώστε να εισπραχθούν σήμερα χρήματα που θα κατευθυνθούν για τη μείωση του χρέους.

Υπενθυμίζεται πως τη διαχείριση της Ζεύξης Ρίου – Αντιρρίου έχει η κοινοπραξία «Γέφυρα» (Vinci , ΕΛΛΑΚΤΩΡ , J & P ΑΒΑΞ).

patrastimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: