Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

ΝΔ: Ποια ονόματα υποψηφίων «παίζουν» για μεγάλους Δήμους και Περιφέρειες

Αν και ακόμα είναι πολύ νωρίς για πούμε ότι έχουν κλειδώσει κάποιες υποψηφιότητες, ειδικά για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, διαβάστε τι γράφει ο "Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής" 
Σε φάση βολιδοσκοπήσεων, συναντήσεων και συγκέντρωσης πληροφοριών για αυτοδιοικητικά ή πολιτικά στελέχη που ενδιαφέρονται να μπουν στη μάχη των εκλογών βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία που ζεσταίνει τις μηχανές ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου. 
Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», η ΝΔ βολιδοσκοπεί πρόσωπα με κριτήριο να συσπειρώσουν όχι με κομματική σημαία αλλά με την προσωπικότητά τους. Ονόματα σβήνουν και γράφονται στις συσκέψεις της ΝΔ για τις 13 περιφέρειες, οι οποίες είναι πολιτικοποιημένες είτε...... 
με χρίσματα είτε χωρίς.

Στην περιφέρεια Αττικής υπάρχουν αρκετοί στη ΝΔ που πιστεύουν πως θα πρέπει αν υποστηριχθεί ο νυν περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός, ωστόσο υπάρχει και η γραμμή που προκρίνει τον Μάκη Βορίδη.

Στην Κεντρική Μακεδονία όπως όλα δείχνουν θα πάρει το χρίσμα ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Στην Ανατολική Μακεδονία- Θράκη επικρατέστερος φέρεται ο Γιώργος Παυλίδης, πρώην νομάρχης Ξάνθης, ενώ επιθυμεί να είναι υποψήφιος ο Σταύρος Κελέτσης. Η Συγγρού εξετάζει ωστόσο και άλλα ονόματα και χρίσμα θα πάρουν, σύμφωνα με την εφημερίδα, σε κάθε περίπτωση, οι εν ενεργεία περιφερειάρχες: Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής, Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, Ιονίων Νήσων Σπύρος Σπύρου.

Στη Στερεά Ελλάδα έχει ήδη ξεκινήσει προεκλογική εκστρατεία ο πρώην υπουργός Υγείας Θανάσης Γιαννόπουλος, όμως στο μικροσκόπιο της ΝΔ έχει μπει και ο Κώστας Μπακογιάννης.

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου η ΝΔ δεν φλερτάρει με την ιδέα υποστήριξης του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη και πληροφορίες από τη Συγγρού αναφέρουν πως αναζητείται εξωκοινοβουλευτικό στέλεχος ή «αυθεντικός γαλάζιος» απέναντι στον περιφερειάρχη.

Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας οι πληροφορίες θέλουν φαβορί τον πρώην υπουργό Κώστα Τζαβάρα, στο Βόρειο Αιγαίο τον βουλευτή Παύλο Βογιατζή ενώ εξετάζεται και η υποψηφιότητα της Χριστιάνας Καλογήρου.

Στο Νότιο Αιγαίο ακούγεται το όνομα του Γιάννη Παππά ενώ στη Κρήτη επικρατέστεροι θεωρούνται μέχρι τώρα ο βουλευτής Μάξιμος Σενετάκης και ο γενικός γραμματέας Ανάπτυξης Απόστολος Τσόκας.

Μεγάλες πόλεις
Για το δήμο της Αθήνας, που «έφυγε» από τα χέρια της ΝΔ για πρώτη φορά από το 1986 το 2010 με τον Γιώργο Καμίνη, το όνομα που ακούγεται περισσότερο είναι αυτό της Όλγας Κεφαλογιάννη. Ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει και ο Νικήτας Κακλαμάνης που έχει δηλώσει πως σκέφτεται να κατέβει και χωρίς «χρίσμα». Στο τραπέζι των συζητήσεων έχει πέσει και το όνομα του Γιώργου Αμυρά που στις προηγούμενες εκλογές πήρε 7,4%.

Στον Πειραιά το χρίσμα θα έχει ο νυν δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος ενώ στη Θεσσαλονίκη η ΝΔ προσανατολίζεται στην υποψηφιότητα του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Σταύρου Καλαφάτη. Ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει επίσης ο Γιάννης Ιωαννίδης και ο Σίμος Σιμόπουλος. 

Στην Πάτρα ακούγεται το όνομα του πολιτευτή Θανάση Παπαχριστόπουλου, στη Λάρισα θα είναι και πάλι υποψήφιος ο Κώστας Τζανακούλης.

Στο Λεκανοπέδιο Αττικής θα είναι και πάλι υποψήφιοι οι εν ενεργεία δήμαρχοι, όπως ο Γ. Πατούλης στο Μαρούσι, ο Χ. Παχατουρίδης στο Περιστέρι, ο Ν. Χιωτάκης στην Κηφισιά, ο Ν. Χαρδαλιάς στον Βύρωνα, ο Μ. Σταυριανουδάκης στη Δάφνη, ο Κ. Ιωαννίδης στα Βριλήσσια, ο Δ. Μαραβέλιας στο Χαϊδάρι, ο Δ. Χατζηδάκης στο Παλαιό Φάληρο.

Στη Νέα Σμύρνη το χρίσμα διεκδικούν ο Στάθης Κούπας και ο δημοσιογράφος Νίκος Στέφος ενώ στη Γλυφάδα υποψήφιος φέρεται ο ευρωβουλευτής Γιώργος Παπανικολάου. Στην Καλλιθέα κινείται ήδη ενόψει κάλπης ο Δημήτρης Κάρναβος ενώ φέρεται να έχει αποφασίσει να κατέβει και ο πρώην βουλευτής Παναγιώτης Σκανδαλάκης. Στο δήμο Μοσχάτου - Ταύρου οι πληροφορίες μιλούν για υποψηφιότητα του Κώστα Πινιώτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: