Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Marpessa: Η λιτή πολυτέλεια στο Αγρίνιο, είναι γεγονός (φωτο)

Ένα κτήριο ορόσημο για την πόλη. Ένα κτήριο στολίδι που το Αγρίνιο κινδύνεψε να χάσει, ξαναγεννήθηκε ως ένας χώρος φιλοξενίας που όμοιός του δεν υπάρχει σε ολόκληρη ίσως την Αιτωλοακαρνανία. Το ξενοδοχείο Marpessa άνοιξε τις πόρτες του στην καρδιά της πόλης.

Οι «οικοδεσπότες» Κώστας και Μαριάννα Πιστιόλα έκαναν μια πρώτη ξενάγηση στους χώρους του «λιτά- πολυτελούς» νέου ξενοδοχείου.
Το θεματικό μοτίβο του κινείται γύρω από το νερό, λόγω του πλούτου των υδάτων της Αιτωλοακαρνανίας. Και το όνομα του το πήρε από τη πριγκίπισσα Mαρπήσσα, κόρη του βασιλιά Ευήνου. Σύμφωνα με τη μυθολογία η Μαρπίσσα ανάμεσα στον θνητό Ίδα και τον Θεό Απόλλωνα επέλεξε να ζήσει μια συμβατική, απλή ζωή επιλέγοντας τον Ίδα για άντρα της. Η Μαρπήσσα λοιπόν, το σύμβολο της σύνεσης, έδωσε το όνομά της στο ξενοδοχείο. Και με αυτή..
ακριβώς τη σύνεση οι δημιουργοί του μεταχειρίστηκαν από την αρχιτεκτονική του, της οποίας δεν άλλαξαν ούτε τα τυχόν λάθη, μέχρι και τη τελευταία πέτρα. Ότι δεν σώθηκε από τον χρόνο αντικαταστήθηκε από ακριβή αντίγραφα, σμιλεμένα στο χέρι από τεχνίτες.
Σε βάθος 4-5 μέτρων κάτω από τα θεμέλια του κτηρίου ρέει νερό και κάπου εκεί ανακαλύφθηκε και ένα πηγάδι… Το νερό αυτό διατρέχει όλο το κτήριο και από αυτό τροφοδοτείται ακόμη το σπα και η πισίνα του. Το σπα μάλιστα έχει το όνομα «9 λίμνες» που οι ιδιοκτήτες του εμπνεύστηκαν από τις 9 λίμνες της περιοχής.
Ο κάθε όροφος, το κάθε δωμάτιο του κτηρίου, λένε το καθένα κι από μια ξεχωριστή ιστορία. Οι χρωματισμοί γήινοι, τα υφάσματα σε προκαλούν να τα αγγίξεις, η θέα από το μπαλκόνι της σουίτας του τελευταίου ορόφου ένας «πίνακας» που απεικονίζει το Αγρίνιο από ψηλά. Και αν ισχύει αυτό που ο κ. Κώστας Πιστιόλας είπε σχετικά με τη θερμή φιλοξενία των Αγρινιωτών, ότι όμοιά της είναι δύσκολο να βρεθεί σε όλη την Ελλάδα, το Marpessa θα αποτελέσει από δω και στο εξής το σύμβολο της φιλοξενίας αυτής.
Eπισκεφτείτε το site του ξενοδοχείου ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: