Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

H μεταφύτευση του Δήμου Αγρινίου


Yπό τους ήχους των Τεσσάρων Εποχών του Βιβάλντι, το εν λόγω βίντεο που αναρτήθηκε στο youtube, περιγράφει την καταστροφή που έγινε στα πλαίσια της ανάπλασης του πάρκου στο χώρο του φυτωρίου του πάρκου και την αποτυχημένη προσπάθεια μεταφύτευσης μερικών δένδρων στην πλατεία στο Ζαπάντι… Τα δένδρα που «μετακόμισαν» βιαίως στο Ζαπάντι μετά από λίγες μέρες ξεράθηκαν.
Το βίντεο στο youtube συνοδεύει το ακόλουθο σχόλιο : Στα πλαίσια των έργων της ανάπλασης του Παπαστράτειου πάρκου Αγρινίου είναι και αυτό της.....
«μεταφύτευσης» των δέντρων από το χώρο του φυτωρίου στο Ζαπάντι και στα Τριαντέικα. Τη θέση των ξεριζωμένων δέντρων θα πάρει η νέα δεξαμενή νερού και μια υπερπολυτελή είσοδος με μάρμαρο και πορσελάνη για τα γούστα του κάθε μπαστουνόβλαχου που θα πίνει το φρέντο καπουτσίνο του στο νέο πάρκο!

Ενώ στα social media γίνεται χαμός από σχόλια των χρηστών: «Οι άνθρωποι είναι καλλιτέχνες… 30 χρόνια πολιτισμός… δεν αντέχονται άλλο… ευτυχώς δεν ψηφίζω σε αυτήν την πόλη - χωριό…» έγραψε κάποιος. «Μία εκπαιδευτική εκδρομή στους παραπάνω τόπους μεταφύτευσης αρκεί για να διαπιστώσει κανείς πως τα περισσότερα ξεραίνονται και μένει χωρίς ίσκιο το καραβάνι των 2.500 (και βάαα...λε ) νταλικών (?) του Φίλιππα του Μόρη» σχολίασε κάποιος άλλος, χωρίς να μείνει μόνο στην υπόθεση του πάρκου. Ένας άλλος προσθέτει : «Το βλέπω και το ξαναβλέπω… αυτά δεν γίνονται ούτε στο Αφγανιστάν… πολιτισμός… πρέπει να δοθεί το ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ στους μελετητές και σε όλους όσους ασχολήθηκαν με αυτό το πρότζεκτ…»

Από την πλευρά μας εμείς θα πούμε ότι δεν φταίει ο δήμος, ούτε το τμήμα πρασίνου, που τόσο καλά ξέρει να κάνει τη δουλειά του. Φταίει το Ζαπάντι! Είναι γνωστό εξάλλου ότι το Ζαπάντι έχει πολικό κλίμα. Που να σταθεί δένδρο εκεί;

Δεν υπάρχουν σχόλια: