Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Ανακοίνωση Δήμου για απόφαση ΣτΕ περί αναστολής εκτέλεσης εργασιών στο Πάρκο Αγρινίου

ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ  Αγρίνιο, 22 Οκτωβρίου 2013
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ταχ. Δ/νση: Χαρ. Τρικούπη 10
30 100 Α Γ Ρ Ι Ν Ι Ο
Τηλ.: 2641 0 22495, 2641 3 60302
FAX: 2641 0 48498 
Κοινοποιήθηκε σήμερα, στο Δήμο Αγρινίου η Ε.Δ. 365/2013 απόφαση της προέδρου του Ε’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία διατάσσεται η αναστολή εκτέλεσης εργασιών στο Πάρκο κατά το μέρος που αφορούν την κοπή δέντρων και θάμνων, μέχρι την έκδοση της απόφασης της Επιτροπής Αναστολών επί της εκκρεμούς αιτήσεως αναστολών.
Ο Δήμος Αγρινίου σέβεται την απόφαση και εκφράζει την πεποίθηση ότι θα δικαιωθεί κατά την οριστική εκδίκαση της υπόθεσης εντός του Δεκεμβρίου, ώστε να ολοκληρωθεί η ανάπλαση του Πάρκου.
Έως τότε, στο Πάρκο θα συνεχιστούν οι εργασίες που προβλέπονται από τη μελέτη και δεν αφορούν την απόφαση αναστολής εκτέλεσης εργασιών.
Επισημαίνεται για μια ακόμη φορά ότι το έργο της ανάπλασης του Πάρκου, έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και η παρατεταμένη δικαστική διαμάχη και κωλυσιεργία ενέχει τον κίνδυνο απένταξης του....έργου, με αποτέλεσμα να χαθούν οι εξασφαλισμένοι οικονομικοί πόροι. 
Οι κατ’ επάγγελμα προσφεύγοντες και επιχειρούντες τη ματαίωση του έργου και κυρίως όσοι κρύβονται πίσω τους, αναλαμβάνουν τεράστια ευθύνη, γιατί στη σημερινή δύσκολη για τη χώρα συγκυρία, είναι αμφίβολο αν εξευρεθούν ξανά πόροι για τη χρηματοδότηση της ανάπλασης του Πάρκου. 

Οι προεκλογικές και μικροπολιτικές σκοπιμότητες θέτουν σε κίνδυνο ένα έργο που αποτελεί προτεραιότητα για τους Αγρινιώτες και προωθείται επί σειρά ετών, από τη δημοτική αρχή, με τη σύνταξη μελετών, την εξεύρεση πόρων και την ένταξη στο ΕΣΠΑ.

Οι αντιπολιτευτικές σκοπιμότητες ορισμένων, εν όψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών, στρέφονται ευθέως κατά του Αγρινιώτικου λαού, ο οποίος κινδυνεύει να στερηθεί ένα σύγχρονο και λειτουργικό χώρο αναψυχής και ψυχαγωγίας, αρμονικά ενταγμένο στον ιστό της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: