Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Συγκέντρωση στην Καβάλα – 3-5-14 Αλαβάνος: Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει φέρει την Ουκρανία στην άβυσσο, μην της επιτρέψουμε να το κάνει και στην Ελλάδα.

«Κάποιοι ισχυρίζονται ότι η συμμετοχή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση εξασφαλίζει τη γεωστρατηγική ασφάλεια της χώρας μας. Τα δραματικά γεγονότα της Ουκρανίας αποδεικνύουν εντελώς το αντίθετο.

Την κρίση στην Ουκρανία την πυροδότησε η Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι υπουργοί εξωτερικών της....
Γερμανίας, της Γαλλίας και της Πολωνίας βρίσκονταν στο Κίεβο για να μεσολαβήσουν υποτίθεται ανάμεσα στις δύο πλευρές. Αυτοί δέχθηκαν την ακύρωση της συμφωνίας από τους ακροδεξιούς. Αυτοί στήριξαν τη δημιουργία της σημερινής αντιδραστικής κυβέρνησης με τη συμμετοχή των ναζιστών. Αυτοί αποδέχθηκαν την τρομοκρατία στους δρόμους του Κιέβου από το τάγματα εφόδου του δεξιού τομέα. Αυτοί συμφώνησαν με τον νόμο της πραξικοπηματικής ουκρανικής κυβέρνησης να απαγορεύσει τη χρήση της ρωσικής γλώσσας – όπως και της ελληνικής και της τατάρικης – προσβάλλοντας βάναυσα τους μισούς κατοίκους της χώρας.

Προκειμένου να προωθήσει τα γεωστρατηγικά της συμφέροντα προς την ενδοχώρα της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, να περικυκλώσει την ανταγωνίστρια Ρωσία, να δημιουργήσει νέα προγεφυρώματα προς την ενεργειακή ζώνη του Καυκάσου, αν προσδέσει στρατιωτικά την Ουκρανία, η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν δίστασε να την διαλύσει, να προκαλέσει τον διαμελισμό της, να τη σπρώξει σε ένα αιματηρό πια εμφύλιο πόλεμο, να την οδηγήσει στην άβυσσο.

Είναι μια σημαντική προειδοποίηση προς εμάς αυτό. Η Ελλάδα βρίσκεται μέσα στη ζώνη μεγάλης αποσταθεροποίησης της Ανατολικής Μεσογείου. Σε γειτονικές χώρες υπάρχουν κύκλοι που επιβουλεύονται ακόμα και την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση μας έχει ήδη οδηγήσει με τα προγράμματα της τρόικα στην πλήρη οικονομική διάλυση. Μια χώρα καχεκτική, με κλονισμένη οικονομία, με εξουθενωμένη κοινωνία, με κλονισμένο το ηθικό της, χωρίς ρόλο πια στην ευρύτερη περιοχή της.

Ο δρόμος από την οικονομική άβυσσο προς τη γεωστρατηγική άβυσσο είναι εξαιρετικά βραχύς.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι παράγοντας γεωστρατηγικής ανασφάλειας όχι σταθερότητας. Όπως ακριβώς είναι παράγοντας οικονομικής ανασφάλειας.

Ας απελευθερωθούμε πια από τα ιδεολογήματα των φανατικών της ευρωπαϊκής καπιταλιστικής ολοκλήρωσης κι ας βγάλουμε διδάγματα χωρίς δογματισμούς από την πραγματικότητα.

Ο βασικός παράγοντας για τη σταθερότητα στην πατρίδα μας, είναι μια κοινωνία ενωμένη, ικανοποιημένη, με τον κόσμο της να δουλεύει με αξιοπρέπεια, με αισιοδοξία και προοπτικές. Μόνο τότε θα έχει δημιουργήσει ένα τέτοιο πλαίσιο που δεν θα επιτρέπει σε κανένα να την υπονομεύσει, να τη διχάσει, να την απειλήσει»

Δεν υπάρχουν σχόλια: