Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Συνέντευξη Κουβέλη στο blog enpatrais

Όλο και περισσότεροι πολιτικοί, επιλέγουν σοβαρά blogs για να δώσουν συνέντευξη, αφού οι bloggers είναι ανεξάρτητοι, ρωτούν αυτά που θέλουν κι όχι αυτά που τους ψιθυρίζει ο υποβολέας και δεν υπάρχει η πίεση του τηλεοπτικού χρόνου, ούτε οι φωνασκίες και οι τσιρίδες των  τηλεοπτικών παραθύρων.
Η συνέντευξη δόθηκε στο διαχειριστή του http://www.enpatrais.blogspot.com/  Κωνσταντίνο Γρ. Μαρκέτο φοιτητή Φυσικοθεραπείας στο ΑΤΕΙ Πατρών.
Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον Πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς για τη συνέντευξη που μας παραχώρησε
1. Κύριε Κουβέλη πώς κρίνετε την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης;
    Τι αντιπροτείνετε;
Η Οικονομική Πολιτική της Κυβέρνησης έχει αποτύχει
- Η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης έχει αποτύχει. Το πιστοποιούν όλοι οι οικονομικοί δείκτες, το επιβεβαιώνει η κατάσταση της συντριπτικής πλειονότητας των συμπολιτών μας. Η αντιμετώπιση της κρίσιμης όσο και επικίνδυνης οικονομικής κατάστασης της χώρας πρέπει να γίνει σε δυο επίπεδα.
Το ένα αφορά στην ανάγκη ύπαρξης μιας ευρωπαϊκής πολιτικής, με ουσιαστική οικονομική διακυβέρνηση, η οποία θα αποκρούει τις επιθέσεις των ποικιλώνυμων οίκων αξιολόγησης και των αδηφάγων αγορών. Επιμένω στην ανάγκη έκδοσης ...
 ευρωομολόγου και στη μεταφορά μέρους του χρέους στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Ταυτόχρονα η Ελλάδα πρέπει να διεκδικήσει ένα πενταετές αναπτυξιακό πρόγραμμα, στηριγμένο σε χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, με σύμπραξη του ΕΣΠΑ, το οποίο βρίσκεται σε εξαιρετικά χαμηλή απορροφητικότητα.
Στο εσωτερικό της χώρας πρέπει να υπάρξει ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, με περιορισμό των εμμέσων φόρων και ειδικότερα του ΦΠΑ, έτσι ώστε να ελαφρυνθούν τα λαϊκά στρώματα και να μπορέσουν να ζήσουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες σήμερα κλείνουν με ραγδαίους ρυθμούς.
Είναι αυτονόητο ότι τα «λουκέτα» στις επιχειρήσεις αυτές τροφοδοτούν την ανεργία. Πρέπει χωρίς άλλη καθυστέρηση να παταχθεί η φοροδιαφυγή, φοροκλοπή και εισφοροδιαφυγή. Να σταματήσει η κυβερνητική πολιτική να αντισταθμίζει την υστέρηση των φορολογικών εσόδων με την απαράδεκτη περικοπή μισθών, συντάξεων και κοινωνικών δαπανών.
Ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας των αδύναμων στρωμάτων της κοινωνίας πρέπει άμεσα να δημιουργηθεί, με το δεδομένο ότι η ανεργία καλπάζει και το ένα τρίτο περίπου της κοινωνίας ζεί κάτω από το όριο της φτώχειας.
η ενδιαφέρουσα συνέχεια στο

Δεν υπάρχουν σχόλια: