Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

ΔΗΛΩΣΗ Γ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Η εθνική περηφάνια είναι μονόδρομος.

Μέλος Π.Σ. ΠΑΣΟΚ
ΟΧΙ  ΣΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ  ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ
ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ
«Το ΠΑΚ δηλώνει επίσημα ότι θα εργασθεί για μια Ελλάδα δημοκρατική, προοδευτική και εθνικά ελεύθερη – και δεν θα δεχθεί κανένα συμβιβασμό σε καμία φάση της πάλης» Διακήρυξη ΠΑΚ, Νοέμβριος 1968
«Ο αγώνας του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος για την εθνική μας αναγέννηση, για μια σοσιαλιστική και δημοκρατική Ελλάδα, στηρίζεται στην αρχή πως η εθνική μας ανεξαρτησία αποτελεί προϋπόθεση για την πραγμάτωση της λαϊκής κυριαρχίας…..Κάθε εξουσία πηγάζει από τον λαό, εκφράζει τον λαό και υπηρετεί τον λαό. Η κοινωνική, οικονομική και πολιτική δομή της δύναμης στη χώρα μας διαρθρώνεται με τρόπο που να αποκλείει την παραβίαση της λαϊκής θέλησης με οποιοδήποτε τρόπο» Ιδρυτική διακήρυξη ΠΑΣΟΚ 3.9.1974.
Την ύστατη στιγμή για την πατρίδα και το Λαό μας υπενθυμίζω με τα παραπάνω ...
στον Γ. Παπανδρέου  το χρέος που προέρχεται όχι μόνον από το επίθετό του, αλλά και από το πολιτικό DNA του ΠΑΣΟΚ. Ανεξάρτητα και πέρα από την οικονομική, πολιτική και κοινωνική διάσταση της νέας οδυνηρής και καταστροφικής επικείμενης συμφωνίας, υπάρχει μια απαραβίαστη εθνική κόκκινη γραμμή.

 Η χώρα, οι πολίτες, η δημοκρατία μας, δεν μπορεί να παραδοθούν στη στυγνή και μόνιμη επιτροπεία της κ. Μέρκελ, να εκχωρηθεί η διακυβέρνηση της χώρας σε Γερμανούς γκαουλάιτερ όπου επικεφαλής θα είναι ο Χ. Ράιχενμπαχ, ο οποίος θα έχει τον πρώτο λόγο.

Καλώ τον Πρωθυπουργό της χώρας να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. Να δηλώσει προς όλες τις κατευθύνσεις ότι «και την πατρίδα ουκ ελάττω παραδώσω», πριν είναι αργά.
 Η εθνική περηφάνια είναι μονόδρομος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: