Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

 ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ Δ.Σ.
«ΣΤΗΡΙΞΗΣ» ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ

Περίσσεψε η ¨συμπόνια¨ ……..στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγρινίου που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα στις 24/10/2011, όπου κατά πλειοψηφία και με την συμφωνία των παρατάξεων του  Δημάρχου κ. Π. Μοσχολιού και του  κ. Δ. Σταμάτη, εγκρίθηκε και εκδόθηκε «ψήφισμα στήριξης του αγώνα των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α.»
 
Η  Λ.Α.Σ. καταγγέλλει δημόσια στους εργαζόμενους, την υποκριτική και επικοινωνιακή στάση, των δύο αυτών παρατάξεων, γιατί είναι αυτοί που  έμπρακτα στηρίζουν  και εφαρμόζουν σαν γνήσιοι στυλοβάτες , την βαθιά αντιλαϊκή  πολιτικής της λυκοσυμμαχίας της Ε.Ε., στην Τοπική Διοίκηση. Είναι οι ίδιοι που στηρίζουν και εξειδικεύουν την αντιλαϊκή πολιτική του ΠΑΣΟΚ και  της ΝΔ χρόνια τώρα στους Δήμους, και σήμερα παρουσιάζονται σαν υποστηρικτές των αγώνων των εργαζομένων.
        Είναι οι ίδιοι που σε κάθε ευκαιρία εξυμνούν τη διοικητική μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη», που οι ίδιοι ψήφισαν. Ο «Καλλικράτης» με τη μείωση του αριθμού των ΟΤΑ που προβλέπει, και τη διεύρυνση του χώρου ευθύνης τους, δε θα κάνει απλά μεταφορά αρμοδιοτήτων, αλλά κάνει ισχυρότερη κρατική παρέμβαση ώστε να δημιουργηθούν ευνοϊκότεροι όροι για επενδύσεις επιχειρηματικών ομίλων στα νέα, λιγότερα σε αριθμό σχήματα, αλλά με μεγαλύτερη εδαφική και πληθυσμιακή συγκέντρωση, που ευνοεί την ανάπτυξη καπιταλιστικής δράσης σε διάφορους τομείς της οικονομίας. Ήρθε η ώρα, που την  πόρτα των εργαζομένων στους δήμους της χώρας χτυπά η ...... εργασιακή «εφεδρεία». Το όλο ζήτημα δημιουργείται αντικειμενικά από την εφαρμογή του «Καλλικράτη», ο οποίος μεταξύ άλλων προβλέπει τη μείωση των νομικών προσώπων των ΟΤΑ από περίπου 6.000, που ήταν πριν, σε περίπου 2.000.
Η έκφραση της «αντίθεσής» τους, γενικά, στα μέτρα, λες και ήρθαν ουρανοκατέβατα ανεξάρτητα από την Ε.Ε, την Τρόικα, το ΔΝΤ και τα κόμματα του κεφαλαίου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, είναι επικίνδυνη και κρύβει παγίδες για τους εργαζόμενους. Είναι στάχτη στα μάτια τους!
Γιατί ο στρατηγικός στόχος της κυβέρνησης για «αύξηση επενδύσεων», «ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας», «ανάπτυξη» που αφορά τη διασφάλιση των κερδών των μονοπωλίων, περνά κατεξοχήν μέσα και από το Δήμο Αγρινίου. Οι εργαζόμενοι να βγάλουν τα πολιτικά συμπεράσματα.
Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ και αλλού, τέτοια ψηφίσματα που δεν αναδεικνύουν ποιος φταίει, άρα και ποιος πρέπει να πληρώσει δεν τα έχουν ανάγκη!
Από το ψήφισμά τους γίνεται αντιληπτό και το τι επιδιώκουν. Αυτό που θέλουν είναι η ενσωμάτωση του αγώνα των εργαζομένων, σε κανάλια ανώδυνα για το σύστημα.
Γι’ αυτό σπέρνουν αυταπάτες ότι ο αγώνας των εργαζομένων μπορεί να «δικαιωθεί» και να βρουν «λύση» στα «αιτήματά» τους, σερνόμενοι στους κοινωνικούς διαλόγους, στους διαλόγους ανάμεσα στην ΚΕΔΕ και την ΠΟΕ-ΟΤΑ. 
Για εμάς ο διάλογός που προτείνεται είναι μια απάτη. Έχουμε χορτάσει από «διαλόγους». Και είναι απάτη, γιατί οι εργαζόμενοι θα πρέπει να κατανοήσουν ότι όσο δεν απαγκιστρώνονται από τον κυβερνητικό συνδικαλισμό, σε γραμμή ρήξης και ανατροπής με την εξουσία των μονοπωλίων, ο αγώνας τους δεν θα έχει αποτέλεσμα.
Να γίνει κατανοητό στους εργαζόμενους ότι η αναστολή των πολυήμερων αγωνιστικών κινητοποιήσεων στους ΟΤΑ, η πλειοψηφία της ΠΟΕ - ΟΤΑ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) αποφάσισε ουσιαστικά να στείλει τους εργαζόμενους στο σφαγείο της κυβερνητικής πολιτικής και με μοναδικό αντάλλαγμα την άρση της πολιτικής επιστράτευσης.
Η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας έβαλε τέλος στον αγώνα παρά το γεγονός ότι το σύνολο των εργαζομένων έδειξε αποφασιστικά την αγωνιστική του διάθεση, αποκρούοντας την άγρια κυβερνητική επίθεση με εκβιασμούς και απειλές, για να αντισταθούν στη πολιτική που τους στέλνει στην εφεδρεία - απόλυση και στην οικονομική εξαθλίωση.
Είναι  ανάγκη σήμερα, οι εργαζόμενοι  να γνωρίζουν καλά και να είναι πεισμένοι γιατί παίρνονται αυτά τα μέτρα που πλήττουν τους εργαζόμενους στην Τοπική Διοίκηση (ιδιωτικοποιήσεις, απολύσεις, εφεδρεία, νέο μισθολόγιο με μείωση μισθών, Ασφαλιστικό, Φορολογικό κλπ.) και πού εντάσσονται. Και αυτά τα μέτρα είναι σαφές ότι δεν παίρνονται για να αντιμετωπιστεί το χρέος, να μειωθούν τα ελλείμματα, πολύ περισσότερο για να μαζέψουν χρήματα για τους μισθούς και τις συντάξεις (αυτά τα κατακρεουργούν).
Τα μέτρα αυτά παίρνονται και είναι ενταγμένα σε μια ενιαία στρατηγική που προϋπήρχε της κρίσης, που αφορά στη δημιουργία ενός μοντέλου ανάπτυξης που η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζόμενων θα είναι ένα φτηνό, αναλώσιμο γρανάζι.
Η Λ.Α.Σ. καλεί σε πανεργατικό-πανϋπαλληλικό ξεσηκωμό δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
Οργάνωση, επιτροπές αγώνα, σχέδιο δράσης σε όλους τους τόπους δουλειάς, σε όλα τα σωματεία.
•      Να αποσυρθούν τώρα τα νομοσχέδια της σφαγής και της βαρβαρότητας (νέο μισθολόγιο, εφεδρεία).
•      Να μην περάσει η λεηλασία του εισοδήματός μας. Το δικαίωμα στη ζωή για εμάς και τα παιδιά μας είναι αδιαπραγμάτευτο, αναφαίρετο.
•      Καμιά εφεδρεία-καμιά απόλυση
Όλοι μαζί, εργαζόμενοι στο Δημόσιο και στον Ιδιωτικό Τομέα, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, νέοι και νέες σε κοινό μέτωπο πάλης για να εμποδίσουμε τα αντιλαϊκά μέτρα, αλλά και τα χειρότερα που έρχονται, για μια ζωή με δικαιώματα. Όλοι μαζί στον αγώνα για να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική, την εξουσία της δικτατορίας των μονοπωλίων.

ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ-ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ.
ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ.
       
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λ.Α.Σ.
ΑΓΡΙΝΙΟ 25/10/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: