Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Στη Δικαιοσύνη οι πρώτες προσφυγές για το χαράτσι της ΔΕΗ...

Στη δικαιοσύνη προσέφυγε ιδιοκτήτης διαμερίσματος 48 τετραγωνικών μέτρων που καλείται να πληρώσει ειδικό τέλος στη ΔΕΗ 350 ευρώ, την ώρα που το μηνιαίο εισόδημά του ανέρχεται στα 361 ευρώ! Παράλληλα υπέβαλε αίτημα πενίας, ζητώντας από την Πολιτεία να του ορίσει δικηγόρο.
Ο ιδιοκτήτης λόγω οικονομικής αδυναμίας συνέταξε μόνος του την προσφυγή του υποστηρίζοντας ότι η πληρωμή του ειδικού τέλους στη ΔΕΗ αποτελεί γι αυτόν δυσβάσταχτο οικονομικό βάρος λόγω του πενιχρού εισοδήματός του. Σε περίπτωση μάλιστα που η ΔΕΗ προχωρήσει στη διακοπή ρεύματος η ζημιά που θα υποστεί, όπως λέει, θα είναι ανεπανόρθωτη, ειδικά μέσα στους χειμερινούς μήνες.
Ο προσφεύγων ζητά να κριθεί από το δικαστήριο παράνομος και αντισυνταγματικός ο νέος φόρος. Εξάλλου, τόσο στο ΣτΕ όσο και στο Διοικητικό Πρωτοδικείο συνεχίζεται η κατάθεση ανάλογων προσφυγών για το «χαράτσι» στη ΔΕΗ . Συγκεκριμένα ο δικηγόρος των Αθηνών Αντώνης Αργυρός προσέφυγε στο Διοικητικό Πρωτοδικείο ζητώντας την ακύρωσή του, ενώ ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας κατέθεσε ανάλογη αίτηση στο ΣτΕ.
Πηγή: parapona-rodou 

Δεν υπάρχουν σχόλια: