Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Ο φόβος του υπουργού μπροστά στην... παρέλαση!

Κλίμα "πανικού" και αμηχανίας έχει δημιουργήσει στην κυβέρνηση, πρωτίστως στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά και στα υπουργικά γραφεία... η έκταση που έχουν πάρει πλέον οι αποδοκιμασίες και οι επιθέσεις που δέχονται δημόσια υπουργοί και πολιτικοί από ομάδες αγανακτισμένων πολιτών.
Ο ερχομός της Εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου αγχώνει αρκετούς υπουργούς και βουλευτές, αφού βρίσκονται ενώπιον ενός σημαντικού διλήμματος: να παραστούν στην καθιερωμένη παρέλαση, καθήμενοι στις θέσεις των επισήμων και μετέχοντας στις λοιπές εορταστικές εκδηλώσεις, να επικαλεστούν "διπλωματική" ασθένεια, να προτιμήσουν εκείνη την ημέρα να βρίσκονται για... διακοπές με την οικογένειά τους ή μήπως να κλειστούν στο σπίτι;
Πολιτικοί κυρίως από το χώρο του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. φοβούνται πως εκείνη την ημέρα ο κόσμος θα τους αποδοκιμάσει στις εκλογικές τους περιφέρειες καθώς σε πολλές πόλεις οι βουλευτές έχουν κηρυχθεί personaes non grata και απειλούνται να μην γίνουν δεκτοί στις εορταστικές εκδηλώσεις.
Με δεδομένη την έντονη λαϊκή δυσαρέσκεια που υπάρχει για τα ...
οικονομικά μέτρα, τα χαράτσια και τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, έχει δημιουργηθεί το κατάλληλο κλίμα ενδυνάμωσης όλων των (οργανωμένων) εκδηλώσεων, αλλά και των (αυθόρμητων) φωνών αποδοκιμασίας.
Με δεδομένο μάλιστα το εκρηκτικό κλίμα που επικρατεί στον χώρο της παιδείας και το κύμα των καταλήψεων που έχει σαρώσει τα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας απρόβλεπτη είναι και η στάση που θα κρατήσουν οι ίδιοι οι μαθητές στις κατά τόπους παρελάσεις αφού κύκλοι του υπουργείου δεν αποκλείουν και ακραίες ακτιβίστικες κινήσεις.
Με δεδομένη μάλιστα την στάση που κράτησαν πριν λίγες ημέρες οι μαθητές στην παρέλαση για τον εορτασμό της απελευθέρωσης της Βέροιας που έστρεφαν αλλού το πρόσωπό τους από τους επίσημους, το υπουργείο Παιδείας θεώρησε σκόπιμο να αποφασίσει ότι , όσα σχολεία είχαν περισσότερες από 4 (τέσσερις) ημέρες κατάληψης δεν θα συμμετάσχουν στις μαθητικές παρελάσεις
Με ανοιχτά και καυτά κοινωνικά μέτωπα, την ανεργία να καλπάζει, τον κόσμο να έχει γονατίσει οικονομικά με το κόψιμο των μισθών και των συντάξεων και την άγρια φορολογία, όλοι πλέον στην κυβέρνηση φοβούνται τα χειρότερα. Για τον λόγο αυτό πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν ανακληθεί πολλές άδειες αστυνομικών που υπηρετούν σε υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. ή Αστυνομικά Τμήματα περιοχών που θα γίνουν παρελάσεις ή άλλες εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.
pamepreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: