Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Νίκος Μωραϊτης: Περιβαλλοντικό έγκλημα το αιολικό πάρκο στα Ακαρνανικά Όρη (VIDEO)

Συνεχίζεται το περιβαλλοντικό έγκλημα με τη νέα εγκατάσταση αιολικού πάρκου σταΑκαρνανικά όρη, στην κορυφή του Μπούμστου, τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης σε Ερώτηση που συζητήθηκε στη Βουλή.
Οπως σημείωσε, πρόκειται για τη η δεύτερη άδεια που εγκρίνει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) στα Ακαρνανικά Ορη, που είναι μία περιοχή που τυγχάνει ειδικής περιβαλλοντικής προστασίας. Yπογράμμισε τις μεγάλες επιπτώσεις που... θα έχει το αιολικό πάρκο στην σπάνια χλωρίδα και πανίδα της περιοχής, ενώ παράλληλα σημείωσε ότι οδηγήσει στην εκδίωξη των φτωχών κτηνοτρόφων, λέγοντας: «Η εγκατάσταση αιολικών πάρκων στα Ακαρνανικά όρη θα δώσει και τη χαριστική βολή στην ήδη δοκιμαζόμενη κτηνοτροφία που είναι και η κύρια ενασχόληση των φτωχών κατοίκων της περιοχής» και πρόσθεσε πως «αυτή εννοεί ως "ανάπτυξη" η συγκυβέρνηση, επιχειρώντας ένα νέο κύκλο εκποίησης και περιβαλλοντικής καταστροφής σε ό,τι απέμεινε από τη δημόσια περιουσία, την περιουσία του ελληνικού λαού, με πρόσχημα την "αποπληρωμή των δανεικών", την "έξοδο από την κρίση", για την οποία ευθύνονται οι καπιταλιστές και τα κόμματά τους».

Ο Νίκος Μωραϊτης χαρακτήρισε δίκαια την αγανάκτηση και τις διαμαρτυρίες των κατοίκων, ενώ κάλεσε την κυβερνηση να σταματήσει άμεσα το περιβαλλοντικό έγκλημα.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης απάντησε ότι οι άδειες είναι συμβατές με την κοινοτική νομοθεσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: