Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Επίσκεψη Πάνου Παπαδόπουλου στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ «Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»

ΣΥΜΜΑΧΙΑ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ
Υπ. Δήμαρχος 
Πάνος Παπαδόπουλος
Ιερή πόλη του Μεσολογγίου 05.4.14
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Επίσκεψη στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου πραγματοποίησε εχθές 4/4/2014 ο υποψήφιος Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Πάνος Παπαδόπουλος συνοδευόμενος από ομάδα υποψήφιων Δημοτικών Συμβούλων και στελεχών του συνδυασμού «Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ». Κατά την διάρκεια της
επίσκεψης αντάλλαξε απόψεις με τον Διοικητή του Νοσοκομείου, κ. Κυριακόπουλο, τους εργαζομένους, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Ο υποψήφιος Δήμαρχος κατέστησε σαφές ότι:
α) Ανυποχώρητος στόχος είναι η διατήρηση, αναβάθμιση και αυτονόμηση του Νοσοκομείου Μεσολογγίου καθώς και η στήριξη των Κ. Υγείας και Περιφερειακών Ιατρείων του Δήμου.
β) Η στελέχωση του με το απαιτούμενο προσωπικό και η περαιτέρω οικονομική του στήριξη ώστε να επιτελεί τις στοιχειώδεις λειτουργίες πρωτοβάθμιας υγείας.
γ) Η δημόσια δωρεάν πρόσβαση στην υγεία είναι δικαίωμα κάθε πολίτη αλλά και ευθύνη κάθε ευνομούμενης πολιτείας πόσο μάλλον σε συνθήκες βαθύτατης κοινωνικής, οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης.
δ) Η κάθετη αντίθεση σε οποιαδήποτε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της Δημόσιας Υγείας μέσω προσπαθειών επιβολής φορολογίας για τις ανάγκες του Νοσοκομείου.
ε) Η ανάκληση κάθε διοικητικής πράξης για μεταθέσεις, αποσπάσεις προσωπικού προς το Αγρίνιο που συνειδητά και ξεκάθαρα οδηγεί το Νοσοκομείο σε πλήρη αποδυνάμωση με τελικό στόχο την αυτοκατάργησή του και υποβάθμιση σε Κέντρο Υγείας Αστικού τύπου. 

Στα παραπάνω συνηγορούν τα εξής: 

· Η μείωση των κρατικών πιστώσεων κατά 50% προς το Νοσοκομείο
· Η συνεχής συγκατάθεση Διοικητή, Υποδιοικητή για τις μεταθέσεις προσωπικού προς το Νοσοκομείο Αγρινίου. 
· Το καθεστώς «κυνηγιού μαγισσών» αναφορικά με το προσωπικό (γιατρούς, νοσηλευτές κλπ) λες και το πρόβλημα της λειτουργίας του Νοσοκομείου είναι εσωτερικό ζήτημα και δεν άπτεται των πολιτικών άσκησης της μνημονιακής πολιτικής στον τομέα της Υγείας. Αυτή η ιστορία πρέπει να λάβει τέλος. 
· Οι ελλείψεις κυρίως σε γιατρούς (μικροβιολόγους, αναισθησιολόγους, καρδιολόγους, παιδίατρους και ειδικευμένους γιατρούς στο τμήμα επειγόντων περιστατικών. Ειδικότερα είναι αδιανόητο οι μικροβιολογικές εξετάσεις να γίνονται στο Αγρίνιο και μέρος αυτών σε ιδιώτες!
Ο Συνδυασμός «Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση (Υπουργείο, ΥΠΕ) ότι είναι στην πρώτη γραμμή για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας και θα συμπαραταχθεί με όλες του τις δυνάμεις μαζί με όσους είναι κάθετα αντίθετοι στην άσκηση εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών στον τομέα της Υγείας όπως αυτές εξειδικεύονται στο χώρο του Νοσοκομείου Μεσολογγίου. 

Ερωτούμε δημόσια: 

1. Που βρίσκεται η εγκατάσταση του αξονικού τομογράφου στο Νοσοκομείο;
2. Οι δέκα (10) γιατροί που υποσχέθηκε ο κ. Γεωργιάδης πότε θα τοποθετηθούν στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου;

Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ!

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ!

Η ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΑΝΑΤΖΕΡ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ!

Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: