Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Τρεις υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε εκδήλωση στο Αγρίνιο

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του πάρκου και μπροστά σε στελέχη και ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ μίλησαν πριν από λίγο οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Σάββας Ρομπόλης, Δημήτρης Χριστόπουλος και Κρίτων Αρσένης.


Τους προσφώνησε ο κ. Θανάσης Γαλατάς, γραμματέας της νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ που έθεσε ως μείζονα στόχο των....
τριπλών εκλογών την επικράτηση στις ευρωεκλογές και ανέφερε ότι οι ευρωπαϊκοί λαοί προσβλέπουν στις επιδόσεις του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτές τις εκλογές καθώς μετά από πολλά χρόνια για πρώτη φορά ένας κόμμα της Αριστεράς διεκδικεί την εξουσία. Για τη συγκέντρωση, πάντως, είπε ότι δεν θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη καθώς πολλά στελέχη του κόμματος είναι σε περιοδείες με το δημοτικό αλλά και το περιφερειακό ψηφοδέλτιο.

Τον λόγο πήρε πρώτος ο κ. Σάββας Ρομπόλης ο οποίος μίλησε για τα οικονομικά και εργασιακά δικαιώματα λέγοντας ότι έχουμε επανέλθει στη εποχή της φεουδαρχίας ενώ έχουν καταργηθεί ακόμα και οι ατομικές συμβάσεις εργασίας. Τόνισε ότι 553 άνθρωποι στην Ελλάδα κατέχουν το 30% του ΑΕΠ ενώ τώρα, όπως είπε, περνάνε τα μέτρα που δεν μπόρεσαν να περάσουν 13 χρόνια πριν επί Γιαννίτση. Μίλησε για τη αξιολόγηση των μέχρι τώρα επιδόσεων της Ε.Ε, για το τι θα συμβεί να συνεχιστεί η πολιτική αυτή και παρουσίασε την εναλλακτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ με άμεσες αυξήσεις μισθών και ρύθμιση εργασιακών. «Δεν θα κάνουμε τίποτε αν ψηφίσουμε ΣΥΡΙΖΑ και μετά πάμε σπίτια μας», τόνισε.
Από την πλευρά του ο κ. Χριστόπουλος αναφέρθηκε στους θεσμούς και πως τους αντιλαμβάνονται ευρωπαίοι και άλλοι λαοί φέρνοντας το παράδειγμα Βουλγάρας φοιτήτριάς του που πήρε την Ελληνική υπηκοότητα. Όταν την ρώτησε, όπως είπε, τι πιστεύει για την κρίση, εκείνη απάντησε: «ως Ελληνίδα τη θεωρώ απαράδεκτη αλλά ως Βουλγάρα πιστεύω ότι έτσι είναι τα πράγματα». Αναρωτήθηκε, δε, αν αυτό θέλουμε και αν θέλουμε να ζήσουμε σε μόνιμη κρίση. «Τι χρωστάνε τα παιδιά μας;», αναρωτήθηκε και ανέφερε ότι πολλοί στην Ευρώπη λένε «εμείς δεν είμαστε Ελλάδα», αλλά όπως πάνε τα πράγματα θα γίνουν. Έκανε αναφορά και στην τρόικα λέγοντας ότι είναι θεσμός που δεν υπάρχει στην Ε.Ε και έπρεπε να έχει φύγει ακόμα και αν έδινε λεφτά αντί να στερεί. «Μας λένε μη στρίψετε από το δρόμο που σας βάλαμε», είπε. «Τους λέμε ότι δεν θα πάμε άκλαυτοι», συνέχισε ενώ υπενθύμισε ότι η ακροδεξιά αναπτύσσεται σε κρίσεις και λουφάζει στην ευμάρεια.
Τέλος, ο κ. Κρίτων Αρσένης επικέντρωση την εισήγησή του στις προσπάθειες, όπως ανέφερε, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο για να ιδιωτικοποιηθούν και να συγκεντρωθούν οι πόροι όσοι πιο φτηνά γίνεται.

Έκανε, δε, εκτεταμένη αναφορά στο νερό και τις προσπάθειες να ενοποιηθούν οι ΔΕΥΑ της χώρας για αν ιδιωτικοποιηθούν, στα φράγματα και τα νερά που συμβαίνει το ίδιο, στο μονοπώλιο των σπόρων, αλλά και τις προσπάθειες να υπάρξει μια λύση στη διαχείριση των απορριμμάτων, αυτή της καύσης που ανεβάσει το κόστος προς όφελος συγκεκριμένων ιδιωτών.

http://www.agriniopress.gr - 

Δεν υπάρχουν σχόλια: