Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

"ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ"

Εργαζόμενοι-ες στο εμπόριο, τις υπηρεσίες, αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες, νέοι και νέες. 
Η κυβέρνηση (Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ), οι μεγαλέμποροι, οι πολυεθνικές και τα μονοπώλια σχεδιάζουν να καταργήσουν την Κυριακή αργία. 
Η μεθόδευση για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας έρχεται κάθε φορά με..... 
διαφορετικό τρόπο.
Στην ουσία κοροϊδεύουν τους εργαζόμενους λέγοντας πως δεν έχουν χρόνο να ψωνίσουν, ξεχνώντας τους πανάθλιους μισθούς που έχουν διαμορφώσει στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα που δεν φτάνουν ούτε για τα βασικά, την απλήρωτη εργασία που έχουν επιβάλλει, τα χαράτσια, την φοροληστεία. Κοροϊδεύουν τους μικρέμπορους λέγοντας τους ότι αν δουλέψουν παραπάνω ώρες θα φύγουν οι καταναλωτές από τα πολυκαταστήματα και θα αυξηθεί δήθεν ο δικός τους τζίρος.
Επιδιώκουν μαζί με τη μερική απασχόληση, το ωρομίσθιο, το απελευθερωμένο ωράριο, τις ατελείωτες ώρες δουλειάς και τώρα την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, να αυξήσουν  ακόμα περισσότερο τα κέρδη τους, να μεγαλώσει η εκμετάλλευση της εργατικής τάξης.
Θέλουν να μονοπωλήσουν ακόμα περισσότερο την αγορά, να αφαιρέσουν όσο ελεύθερο χρόνο απέμεινε στους εργαζόμενους και ιδιαίτερα στη νεολαία και τις γυναίκες.
Ειδικά η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας συντελεί στην αποδόμηση της εργατικής -λαϊκής οικογένειας. Ιδιαίτερα πλήττει τις εργαζόμενες γυναίκες που περιμένουν μια μέρα την εβδομάδα να φροντίσουν το σπίτι, να δουν τα παιδιά τους πριν ξεκινήσει ο μαραθώνιος της επόμενης εβδομάδας. Η μητρότητα άλλη μια φορά στο στόχαστρο. 
Με την νομοθετική ρύθμιση που ετοιμάζουν κυβέρνηση και τρόικα θέλουν να μεθοδεύσουν ώστε να μένουν ανοιχτά όλα τα καταστήματα όλες τις Κυριακές του χρόνου.
Η κατάργηση της Κυριακής αργίας στο εμπόριο, θα ανοίξει τον δρόμο για την κατάργηση της και σε όσους κλάδους συνδέονται με το εμπόριο. Πολύ σύντομα θα ισχύει για το σύνολο της εργατικής τάξης σε όλους τους κλάδους.
Δεν είναι η Κυριακή αργία η αιτία που χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι είναι απλήρωτοι, «απασχολήσιμοι», άνεργοι.
Oι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί έμποροι χρεοκοπούν ο ένας μετά τον άλλον σε όλη την Ελλάδα εξαιτίας της μονοπώλησης της αγοράς από τις πολυεθνικές και τον καπιταλιστικό ανταγωνισμό.
Το χτύπημα της αγοράς να το ψάξουν στην μείωση των μισθών και συντάξεων που ξεπερνά το 20%, στην κατάργηση ουσιαστικά των συλλογικών συμβάσεων, στη γιγάντωση της ανεργίας, στην ακρίβεια και τη φοροληστεία της κάθε εργατικής λαϊκής οικογένειας.

Στέλνουμε μήνυμα σε κυβέρνηση και πολυεθνικές:
·              Ότι θα αντιπαλέψουμε συνολικά κάθε προσπάθεια κατάργησης της αργίας της Κυριακής, όπως μεθοδεύει το μεγάλο εμπορικό κεφάλαιο και οι πολιτικοί τους εκφραστές.
·              Καλούμε τους εμποροϋπαλλήλους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς εμπόρους, άντρες και γυναίκες να δυναμώσουν την κοινή δράση, να δώσουμε την μάχη απέναντι στον κοινό αντίπαλο, τα μονοπώλια και τις πολυεθνικές, γιατί δεν μπορεί αυτοί να κλέβουν τον πλούτο που παράγουμε να καθορίζουν και την ζωή μας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :

·  Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας.
·  Επαναφορά της κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το εμπόριο στα 918 ευρώ μεικτά για όλους ανεξαρτήτως ηλικίας, ως βάση για την υπογραφή νέας κλαδικής σύμβασης, με κατάργηση των μειώσεων που προβλέπει για το κατώτερο μεροκάματο ο εφαρμοστικός νόμος 4046.
·  Επαναφορά της υποχρεωτικότητας της εφαρμογής των ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο.
·  Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
·  Κατάργηση της μερικής απασχόλησης και του ωρομίσθιου, των συμβάσεων    ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους  σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
·  Θεώρηση ασφαλιστικού βιβλιαρίου για κάθε άνεργο και άνεργη  εμποροϋπάλληλο, για κάθε αυτοαπασχολούμενο και μικρό έμπορο ανεξάρτητα από χρέη.
·  Σε κανένα σπίτι άνεργου – άνεργης εμποροϋπάλληλου- αυτοαπασχολούμενου-μικρού εμπόρου να μην κοπεί το ρεύμα.
·  Να καταργηθούν τώρα όλα τα χαράτσια ( ΔΕΗ- ΕΦΟΡΙΑΣ).

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 16/7 και στις ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
  "ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ"
Τα Διοικητικά Συμβούλια των σωματείων :
·        Εμποροϋπαλλήλων και λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ιωαννίνων
·        Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αγρινίου «Η ΕΝΩΣΗ»
·        Εμποροϋπαλλήλων και λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Θεσπρωτίας
·        Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων
·        Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λευκάδας «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»
·        Εμποροϋπαλλήλων Ν. Άρτας
·        Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πρεβέζης 

Δεν υπάρχουν σχόλια: