Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Καταργεί τα passwords η Google

Σε μια ακόμα σημαντική εξαγορά προέβη η Google, που εάν επαληθευτούν τα όσα συζητούνται στα site τεχνολογίας, ίσως να μη χρειάζεται να θυμόμαστε πια δεκάδες συμβατικά.....
passwords για την είσοδό μας σε υπηρεσίες και προϊόντα της όπως το Gmail. 

H εταιρεία ονομάζεται SlickLogin, έχει την έδρα της στο Ισραήλ, και το προϊόν το οποίο αναπτύσσει είναι ένα προηγμένο σύστημα αναγνώρισης χρήστη μέσω αποστολής και λήψης ήχων, μεταξύ υπολογιστή και smartphone. Κάτι σαν ηχητικό password.
Πως λειτουργεί; Site που περιέχουν το σύστημα ασφαλούς εισόδου της SlickLogin, εκπέμπουν έναν ήχο από τα ηχεία του υπολογιστή, του οποίου η συχνότητα ίσα που γίνεται αντιληπτή από το ανθρώπινο αυτί. Μια εφαρμογή στο smarphone του χρήστη, "ακούει" τον ήχο και "απαντάει" με έναν συνθηματικό ήχο που στην ουσία λειτουργεί σαν password, και έτσι το σύστημα αντιλαμβάνεται ότι πρόκειται για νόμιμη προσπάθεια προσπέλασης, επαληθεύοντας τον ήχο, κι εγκρίνει την είσοδο.
Αναλυτές εκτιμούν ότι η εξαγορά της SlickLogin, για αδιευκρίνιστο μέχρι στιγμής ποσό, μπορεί να μην σημάνει απαραίτητα τον "θάνατο" του κλασσικού password, αλλά να χρησιμοποιηθεί ως ένα πρόσθετο μέτρο ασφαλείας από την Google. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Google πειραματίζεται με εναλλακτικές μεθόδους ασφαλούς προσπέλασης εδώ και αρκετό διάστημα, ενώ ήταν η πρώτη που χρησιμοποίησε διπλό σύστημα επαλήθευσης στοιχείων χρήστη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: